Edukacinė kelionė į Latviją

  • Paskelbė : Gitana Ruškienė
  • Paskelbta: 2023-06-07
  • Kategorija: Išvykos

6a ir 6b klasės mokiniai birželio 7 d. tradicines pamokas iškeitė edukacinę išvyką. Ankstų trečiadienio rytą visi patraukė į Ventspilį, į vieną iš gražiausių Latvijos kurortu.

Kelionę šeštokai pradėjo mokslo centre “VIZIUM”, kurio tikslas – paprastais žodžiais pasakoti apie fiziką, matematiką, inžineriją ir technologijas, siekiant paskatinti mokslo ir jo visapusiškumo supratimo. Mokslo centre įrengtos edukacinės interaktyvios ekspozicijų salės, daugiau nei 80 interaktyvių eksponatų, kuriuos mokiniai su dideliu susidomėjimu ir išbandė.

Po muziejaus visi patraukė pasivaikščioti gražiomis kurorto gatvelėmis, promenada. Vaikščiodami po Ventspilį mokiniai skaičiavo šio miesto simbolius – įvairiaspalves karvutes, Jurmalos parke pamojavo siaurukui bei išbandė du takus: Inkarų taką ir  Džiunglių taką. Apsilankė Pietų mole, kur pamatė 4 m aukščio skulptūrą „Karvę-Matrozis“, laivą „Azova“ ir milžinišką „Kėdę“, sudarytą iš inkarų grandinių.  

Kelionę užbaigė Nuotykių parke– tai aktyvaus poilsio ir sporto kompleksas, kuriame ištisus metus siūlomos įvairios pramogų ir sporto galimybės. Čia mokiniai turėjo galimybę išbandyti įvairius atrakcionus: „Bamperio automobiliai“, „Bamperio valtys“, „Tramplino valtys“, „Katapulta“, šokinėjimo guma batutai ir t.t.

Kiekviena edukacinė išvyka ne tik leidžia geriau pažinti lankomo krašto geografiją, istoriją, bet padeda susirasti naujų draugų, praktiškai pritaikyti užsienio kalbos žinias, lavina bendravimo įgūdžius. Visi grįžo pavargę, bet laimingi. Šeštokai ir jų mokytojos Gitana ir Vaida dėkoja mokytojai Lijanai už pagalbą kelionės metu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas