Edukacinė patyriminė išvyka į Lenkiją

  • Paskelbta: 2023-05-02
  • Kategorija: Išvykos

Šv. Augustinas  yra pasakęs “Pasaulis yra knyga, o tie, kurie nekeliauja, skaito tik pirmą puslapį“. Kelionės dovanoja gražių akimirkų, praturtina emocijomis, įspūdžiais. Tai aktyvus mokymo metodas, žadinantis norą gilinti mokslo žinias ir stiprinantis tarpusavio bendravimą, skatinantis draugiškumą, ugdantis įvairias mokinių kompetencijas.

Mūsų progimnazijos  8b ir 7a klasių mokiniai balandžio 27-29 dienomis vyko į edukacinę patyriminę kelionę į Lenkiją. Išvykos metu siekta, kad mokiniai gilintų ir išplėstų geografijos, istorijos, anglų kalbos žinias, įgautų keliavimo patirties. Anksti ryte išvykę iš Klaipėdos, keliavome į pietinę Lenkiją, trumpam sustodami  įdomiose  Lenkijos vietose.

Atvykome  į Veličką. Nusileidome į stebuklingą požemių pasaulį Veličkos druskų kasyklose. Lydint gidui, apėjome ir apžiūrėjome apie 3 km ilgio turistinį maršrutą. Ekskursijos pradžioje nusileidome mediniais laipteliais į 135 m gylį ir ėjome koridoriais vis patekdami į sales, kur eksponuojami druskų gavimo mechanizmai, paminklai, druskų figūrų ekspozicijos, ežerai, o taip pat garsioji Kingos bažnyčia, kurioje pamatėme iš druskų išskaptuotus paveikslus, didelį šviestuvą, pagamintą iš druskos, altorių. Veličkos druskų kasyklos  net daug mačiusius keliautojus stebina netikėta prabanga 135 metrų gylyje. 

Antrąją dieną vykome pramogauti į patį didžiausią atrakcionų parką Lenkijoje „Energylandia“. Tai pramogų, linksmybių ir nepamirštamų įspūdžių pasaulis: 27 ha teritorijoje įsikūrę 60 skirtingų atrakcionų, 2 teatrai ir 2 amfiteatrai šou programoms, 4D kino teatras, daugybė kavinių, interaktyvių žaidimų zonų.

Trečią dieną aplankėme „Lenkijos deimantu“ vadinamą senąją sostinę Krokuvą, kurios istorinis centras yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Nepamirštamus įspūdžius paliko  apžvalginė ekskursija pėsčiomis po senamiestį. Apžiūrėjome ant Vavelio kalvos esančius XVI a. didingus Karališkuosius rūmus ir Vavelio katedrą, kurioje yra palaidota daug iškilių Lenkijos žmonių, taip pat ir karalius Jogaila. Turgaus aikštėje pamatėme Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, miesto rotušės bokštą, turgaus halę ir paminklą A. Mickevičiui. Aplankėme ir kitus įžymius objektus: paminklą Žalgirio mūšio 500 – osioms metinėms, Barbakaną (artilerijos bastionas), centrinius senojo miesto vartus, Floriono gatvę, kurioje gyveno garsusis dailininkas J. Mateika bei Jogailos universiteto kiemelius.

Šios trys įspūdžių kupinos dienos prabėgo akimirksniu. Tai, ką aplankėme ir išvydome, mus sužavėjo, paliko neišdildomų įspūdžių, suteikė naujos patirties. 

Nuotraukos:
Odeta Turauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas