Mokyklos projektas ,,Drugelio istorija"

Spalio 25 d. mokykloje vyko projekto ,,Drugelio istorija“ baigiamasis renginys - viktorina. Renginyje dalyvavo 5c, 6c, 7c, 7d klasių atstovai. Padedant logopedei Laimutei Sirutytei, viktorinos pradžią paskelbė patys mažiausi projekto dalyviai, kurie  viso projekto metu buvo žingeidūs, noriai rūpinosi ir stebėjo drugelių augimą. 7c kl. mokinės Ieva ir Gabija pristatė pranešimą ,,Drugelio gyvenimas iš arti“.

Projektą vainikavo viktorina, kurioje mokiniai suskirstyti į komandas turėjo atlikti biologines, geografines, istorines ir matematines užduotis bei kūrybinę. Atliekant jas, komandų nariams buvo visai nesunku atrasti Lietuvoje gyvenančius drugius, atsakyti į pateiktas užduotis apie šilką ir šilko kelią, įvardinti drugelio kūno sandaros ir gyvenimo ypatumus, pagal langelius atkartoti drugelio simetriją.

Mokinių teigimu, projektas tikrai buvo naudingas. Mokiniai patobulino pažinimo, kultūrinę, socialinę ir emocinę kompetencijas. Smagu, kad vaikai  patys nors trumpam galėjo pabūti mažaisiais tyrinėtojais, gamtininkais.

Juk gamta – vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas. - J. V. Gėtė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas