Edukacinė išvyka po Lietuvą

  • Paskelbė : Gitana Ruškienė
  • Paskelbta: 2024-05-16
  • Kategorija: Išvykos

Gegužės 14 - 15 dienomis 7a ir 7b klasės mokiniai turėjo edukacinę išvyką po Lietuvą. Kelionę pradėjome nuo Anykščių, kur mokinių laukė edukacinė pamoka "Siauruko atradimai kiekvienam smalsuoliui". Pamokos metu sužinojo Lietuvos geležinkelių istorinę kilmę, kuo skiriasi siaurieji ir platieji geležinkeliai, pamatė, kokiais vagonais buvo vežami tremptinai į Sibirą, apžiūrėjo garvežį „Kukuška”, kitus siaurojo geležinkelio riedmenis, ryšio ir signalizavimo priemones. Pabuvojo tarpukario Lietuvos stoties viršininko kabinete. Išbandė veikiančius eksponatus – rankinę dreziną bei triratį ant bėgių.

Keliaudami po miestą užsukome į šv. Apaštalo Evangelisto Mato bažnyčią. Įveikę 186 laiptelius, stebėjome Anykščių miesto panoramą ir apylinkes iš aukščiausios Lietuvoje bažnyčios bokšto. Ne vieną laiptelį teko įveikti lipant ant Liudiškių kalvos. Aplankėme J.Biliūno kapą ir paminklą „Laimės žiburys“. Nepamiršome ir Rubikių apžvalgos bokšto, kuris yra 15 metrų aukščio. Nuo jo atsiveria vaizdinga panoramą į įspūdingą Anykščių krašto kraštovaizdį, gražuolius Dusyno ir Rubikių ežerus su salomis.

Apžvalgą po Anykščius baigėme ant Kalito kalno, kur laukė rogučių ir nusileidimo padangomis trasos, virtualios realybės išbandymo pramogos.

Vakarop atvykome į Molėtus. Pasigrožėjome mieste esančiu skulptūrų parku bei aplankėme Etnokosmologijos muziejų ir Molėtų astronomijos observatoriją. Moksleiviai buvo supažindinami su astronomija, teleskopais, astronominiais prietaisais, Lietuvos astronomų veikla, pristatomi Visatos objektai ir įdomiausi reiškiniai.

Trečia stotelė -Vilnius. Sostinėje dieną pradėjome nuo apžvalginės ekskursijos Valdovų rūmuose, kurioje sužinojome apie didžiųjų kunigaikščių rezidencijos ir jos teritorijos raidą valstybės bei Europos istorijos kontekste, pasivaikščiojome po įspūdingą archeologinį rezervatą, kurį gaubia atkurtas Valdovų rūmų pastatas, apžiūrėjome išlikusius autentiškus mūrus ir šioje teritorijoje aptiktus unikalius radinius. Edukacinė pamoka “Vilniaus katedros požemiai” visiems paliko didelį įspūdį. Edukacijos metu buvo pristatyta šventovės, stovinčios vienoje seniausiai gyvenamų Vilniaus vietų, istorija, pastato kaita, kokie palaidoti Lietuvos valstybei ir Bažnyčiai nusipelnę asmenys.

Pasigrožęję sostinės senamiesčiu, Gedimino pilimi, pilni įspūdžiu grįžome namo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas