Kelionė į Lenkiją

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-11-04
  • Kategorija: Išvykos

Rudens atostogos 5c, 6c, ir 8c klasių mokiniams prasidėjo ankstų spalio 29 dienos rytą kelione į Lenkiją. Pirmiausia, vaikai aplankė II pasaulinio karo metais įrengtą Hitlerio karinę būstinę „Vilko Guolis“. Gidė papasakojo daug įdomių faktų apie Hitlerį ir šią slėptuvę, kurioje jis praleido 900 dienų. Slėptuvių sienų storis bei jų dydis, miško aplinka vaikams padarė didelį įspūdį. Vėliau vykome į Gdanską, kuriame vaikai aplankė jo senamiestį ir pasivaikščiojo Karališkuoju traktu, kuriame gausu lankytinų objektų ir renesanso stiliaus pastatų. Pamatėme Neptūno fontaną, Aukso namus, pirklių brolijos „Artūro“ rūmus, Rotušę bei aplankėme gotikinę šv. Mergelės katedrą, kuri yra viena iš trijų didžiausių plytinių bažnyčių pasaulyje ir kurioje telpa 25 000 žmonių. Taip pat pamatėme didžiausią Europoje neįprastos formos gyvenamąjį daugiabutį namą, kuris buvo pastatytas septinto dešimtmečio pabaigoje ir kuriame gyvena apie 6000 gyventojų.

Netoli Gdansko yra Sopotas, kuris yra didžiausias Lenkijos kurortinis miestelis, turintis įspūdingų senovinių pastatų, gydyklų, sanatorijų. Vaikai aplankė Sopoto prieplauką, bei pasivaikščiojo tiltu, kuris yra ilgiausias medinis tiltas į jūrą Europoje (515 metrų), prie kurio švartuojasi laivai, paragavo tikro mineralinio vandens, vaikštinėdami pagrindine Monte Cassino gatve pamatė modernios architektūros „kreivąjį“ pastatą bei aplankė skulptūrą, skirtą garsiausiam Lenkijos lokiui Vojtekui, kuris II pasaulinio karo metu pateko pas lenkų karius, su jais augo, kartu keliavo ir net buvo oficialiai įtrauktas į kariuomenės sąrašus ir vadinamas kapralu Vojteku.

Pilni įspūdžių nuvykome į viešbutį ir gerai pailsėję, sekmadienio rytą atvykome į Marienburgą, kuriame stovi viena iš įspūdingiausių, didžiausių gotikinių pilių Europoje. Ilgai vaikščiodami audio gido pagalba, vaikai susipažino su pilies istorija, jos reikšme Lietuvos istorijoje, riterių gyvenimu bei to laikotarpo gyvenimo sąlygomis.

Po pietų vykome namo. Nors kelionė autobusu iš Lenkijos į Lietuvą netrumpa, bet ji neprailgo, nes autobuse buvo ir žaidimų ir smagių dainų. Kelionė į Lenkiją – tai puikus oras, gera nuotaika, pamatytos naujos vietos, netradiciniu būdu išmoktos istorijos, geografijos, biologijos ir anglų kalbos pamokos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas